Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

Κάπως τα πήρα...

...ψάχνοντας για νεο laptop


Μπορεί η Microsoft να πριμοδοτεί μερικούς για να πάρουν το laptop των ονείρων τους, το αστείο είναι οτι πρέπει να νοιώθουμε και χαρούμενοι που τα windows Vista σχεδόν δουλεύουν...
Και ναι ρε βλαμμένη, δεν είσαι αρκετά cool για να πάρεις Mac.

Προς το παρών εγώ εκνευρίζομαι από τα γα***μενα (S) Vista και ονειρεύομαι τις ωραίες εποχές που είχα τα απλά windows XP στα σταθερά και φορητά μου.
Τώρα πρέπει να περιμένω μέχρι τα Windows 7 μπας και δω ένα σταθερό λειτουργικό, γιατί έχω τρελαθεί με τα προβλήματα των Vista. Όλο read και write error, προβλήματα συμβατότητας, όλα τα έχω βρει και δεν πιστεύω ότι είμαι απλά ένας γκαντέμης.

Εν τω μεταξύ οι συνάδελφοι μου που δούλευα σε ένα project στην Αγγλία στη χειρότερη έχουν Macbook ένω οι πιο ψαγμένοι τα έχουν σκάσει για να παρουν Macbook Pro. Μπροστά τους το πιστό μου Vaio φάνταζε αστείο, καθώς μου έβγαινε ο ώμος κάθε φορά που κανονίζαμε working coffee σε κάποιο Prêt-a-Mange η κάποιο από τα υπολοίπα καφωδεία στο κέντρο του Λονδίνου.
Και ναι ήταν γελοίο ότι ενώ εγώ έψαχνα πρίζα, οι Macbook κρατούσανε 2-3 ώρες στο νερό για αυτά που κάναμε, και δε μας έβγαιναν τα μάτια. Ναι, η LCD των PC είναι για τα μπάζα, και μιλάω ότι οι Sony έχουνε από τις καλύτερες οθόνες στην αγορά φορητών.

Μετά κάηκε ο σκληρός. Και εκεί αποφασίζω να κάνω την αλλαγή. Ναι θα τα σκάσω αλλά θα πάρω ένα μηχάνημα που θα το χαρώ, με καλή οθόνη και πραγματική φορητότητα. Δε θα χρειάζεται να μοίαζω σαν κάποιον που δουλεύει στα λατομεία κάθε φορά που το κουβαλάω. Kαι δε θα χρειάζεται να νοσταλγώ το ποντίκι μου όποτε δεν έχω χώρο να το χρησιμοποιήσω γιατί κάποια εταιρία (βλέπε Apple) σκέφτηκε ούτι και αυτό το γ***μενο trackpad πρέπει να έχει επιτέλους και μια σοβαρή λειτουργικότητα.

Ναι. Έχω βαρεθεί τα laptops με το software για τα μπάζα και τα 30-days free trials. Τις χάλια LCD οθόνες και το βάρος τους. Οι επιδόσεις μετράνε αλλά αν έχουνε περάσει καμιά 4-5 laptop από τα χέρια σου καταλαβαίνεις τι θα πει ανάγκη για λειτουργικότητα και από ότι φαίνεται στο εξωτερικό κανείς δε το σκέφτεται δεύτερη φορά ιδίως όταν εμπρός στο μηχάνημα περνάς την μισή μέρα και βγάζεις τα λεφτά σου.

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και ο Macbook Pro θα είναι ο επόμενος φορητός μου.

(Δεν είναι περίεργο που και στις δυο διαφημίσεις οι πρωταγωνιστές επιλέγουν laptop της HP; Μήπως από πίσω κρύβετε μια καλά κρυμμένη συνωμοσία;)