Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

Είμαι νέα και ωραία; Σταματάω οπου γουστάρω....

Πέμπτη Μεσημέρι

Μητροπόλεως

Ώρα αιχμής

diploparkarismaΜια όμορφη κοπέλα, με ένα θηριώδες τζιπ, Rover Discovery,βγάζει ξαφνικά αλάρμ, σταματάει και κατεβαίνει.

Προφανώς έχει μια επείγουσα δουλεία η οποία της δίνει το δικαίωμα να κλείσει μια από τις δυο λωρίδες του δρόμου. Αν σκεφτούμε ότι ή μια λωρίδα είναι η λεωφορειογραμμή, τότε μάλλον έκλεισε τη μοναδική λωρίδα όπου νόμιμα κινούνται αυτοκίνητα..

Έχει σημασία;

Τόσοι άλλοι το κάνουν κάθε μέρα. Διπλοπαρκάρουν, σταματάνε όπου βρουν. Προσπαθείς να περάσεις, Αγγελάκη, Λαμπράκη, Δωδεκανήσου σε ώρες αιχμής και κάνεις σλάλομ.

Γιατί η συγκεκριμένη κοπέλα να αποτελέσει εξαίρεση; Για τα 5 λεπτά που σταμάτησε; Τόσο πρόβλημα είναι πια; Έπρεπε να ψάξει να βρει πάρκινγκ για τα 5 λεπτάκια που κατέβηκε;

Σε λίγο εμφανίζεται και ο δημοτικός αστυνομικός. Βγάζει το μπλοκ και ετοιμάζεται να την γράψει. Και ως εκ θαύματος, Αυτή ξεπετάγεται από ένα μαγαζί. Ταχέως κινούμενη, τον πλησιάζει και με ναζιάρικο ύφος του ζητάει να μη το κάνει γιατί «έρχομαι σε μισό λεπτό…»

Και εκεί συμβαίνει το απίστευτο: ο δημοτικός αστυνομικός ξαναβάζει το μπλοκ στη θέση του, και περιμένει να γυρίσει η κοπέλα. Σε λίγο ξαναεμφανίζεται η εν λόγω δεσποινίς, τον ευχαριστεί (γιατί; Φυλούσε τσίλιες, μήπως πλακώσει κανένας συνάδελφος του;) και την κάνει.

Έτσι απλά...

Μάλιστα...