Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Νόμπελ Βλακείας για το μποϋκοτάζ του ΙΝΚΑ

Πέρασαν δύο βδομάδες απο την καταπληκτική πρωτοβουλία του ΙΝΚΑ να ανακυρήξει την Πέμπτη "ως ημέρα μποϋκοτάζ κατά της ακρίβειας". Μας καλεί δηλαδή να μην ψωνίσουμε ειδικά την Πέμπτη,τρόφιμα.

Εγώ έχω μια απορία:

Αν εγώ δε ψωνίσω Πέμπτη και πάω Παρασκευή κάνει διαφορά;  Θα καταναλώσω λιγότερο; Η μήπως να μην φάω την Πέμπτη; Άμα πάω για ψώνια την Τετάρτη και ψωνίσω και για την Πέμπτη; Πάλι στην ίδια τσέπη δε θα μπουν τα λεφτά; Δε ξέρω, ρωτάω δηλαδή, για να είμαι σίγουρος οτι συμμετέχω σωστά στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία σας.

Δηλαδή, θέλετε να πείτε, το σκεφτήκατε σοβαρά και δεν κάνετε πλάκα;

Μήπως, λέω μήπως, τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται κάτω απο το βάρος της ανικανότητας σας να κάνετε ένα σοβαρό έλεγχο; Μήπως αν προτείνετε ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ εταιρίες και προϊόντα που είναι υπερτιμημένα να μπορούσα να σας πάρω πιο σοβαρά;

Βέβαια, μια τέτοια κίνηση απαιτεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις απο μια σοβαρή ένωση καταναλωτών:

1.Δουλειά

2.Δουλειά

3.Να φάτε και καμιά μήνυση και να τρέξετε και λίγο στα δικαστήρια για να τεκμηριώσετε τις καταγγελίες σας.

Όχι όμως για το ΙΝΚΑ Κυριές και Κύριοι! Δεν καταφεύγει σε τέτοια λαϊκιστικά μέτρα! Στο δρόμο για την κοινωνική ενεργοποίηση,προτείνει το παραπάνω ως καλύτερη λύση!

Τι σημασία έχει που η πομπώδης πρόταση τους είναι βλακώδως άστοχη; Το σημαντικό είναι ότι θα ηχήσει εντυπωσιάκα στους αδαείς και απαίδευτους Έλληνες πολίτες!