Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Πας Κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη; Όχι...

Ας υποθέσουμε οτι δεν είσαι απο τους συνηθισμένους πολίτες. Θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνατότητες άθλησης στη Θεσσαλονίκη. Τα γυμναστήρια δε σε συγκινούν και λές να κάνεις κάτι πιο πρωτότυπο:

Να πας πισίνα.

Οι επιλογές για κολυμβητήρια στη Θεσσαλονίκη είναι οι εξής:

Το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, Το Εθνικό Κολυμβητήριο και αναμένεται και της Αλάνας στην Τούμπα. Αλλιώς μπορείς να πας στη ΧΑΝΘ (επι πληρωμή) ή να πας στο κολυμβητήριο άλλου δήμου όπως των Συκεών και της Καλαμαριάς.

Προφανώς θα υποθέσουμε ότι έχουν ώρες κοινού.

Το Ποσειδώνιο και το Εθνικό έχουν ώρες κοινού 14:00-16:00 καθημερινά. Φυσικά ΔΕΝ δουλεύουν τα σαββατοκύριακα.

Της ΧΑΝΘ έχει ώρες κοινού απο τις 12:00-17:00 καθημερινές, 13:00-17:00 Σάββατο και 11:00-14:00 Κυριακή.

Της Καλαμαριάς είναι 12:30-18:00 κάθε μέρα εκτός Κυριακής(πολύ καλό πρόγραμμα για δημοτικό κολυμβητήριο).

Των Συκεών έχει σπαστό ωράριο.10:00-15:45 και 20:00-21:45 καθημερινές και 11:00-17:00 σαβ/κο (Το πλέον φυσιολογικό απο όλα τα παραπάνω)

Αν έχετε απορίες για τα δύο μεγαλύτερα κολυμβητήρια που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης,απαντάμε μερικές:

Γιατί οι ώρες κοινού δεν είναι διευρυμένες και περιορίζονται σε ένα δύωρο ενώ δε δουλεύουν σαββατοκύριακο;

Προφανώς οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι μόνο χασομέρηδες πάνε στις πισινές για να πλατσουρίσουν, και έτσι και αυτό το δύωρο το έδωσαν χαριστικά. Όσο για το σαββατοκυρίακο προφανώς θεωρούν ότι οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ απασχολημένοι με το να πίνουν φραπεδούμπες στην παραλία και δε θα θέλουν να τρέχουν σε κολυμβητήρια.

Γιατί τα δύο κολυμβητήρια έχουν ίδιες ώρες κοινού και όχι διαφορετικές, για τη διευκόλυνση του κόσμου;

Φοβούνται μήπως υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ τους.Αν δε σε βολεύουν πήγαινε στις Συκιές ή στη Καλαμαριάς, να γνωρίσεις και νέα μέρη!Αλλιώς πλήρωσε, τι νομίζεις όλα τσάμπα θα σου τα δίνουν;

Δηλαδή δεν υπάρχει ούτε μια εξαίρεση να μπορέσω να πάω σε άλλη ώρα;

Τα δύο κολυμβητήρια έχουν και ώρες επίσκεψης φοιτητών 11:00-14:00.Προφανώς οι φοιτητές έχουν μεγαλύτερες ανάγκες απο τους κοινούς θνητούς (αφου πρακτικά μπορούν να επισκεφτούν το κολυμβητήριο απο τις 11 μέχρι τις 4). Φυσικά μπαίνουν στο πρόγραμμα και οι εκπαιδευόμενοι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ. Όπως και να έχει όμως, αν είσαι φοιτητής είσαι πιο ίσος απο τους απλούς πολίτες και έχεις και μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Επιμένω:Τα κολυμβητήρια λειτουργούν απο το πρώι μέχρι αργά το βράδυ. Γιατί λοιπόν δεν έχουν και άλλες ώρες παρά μόνο το φτωχό 2-4;

Γιατί προπονούνται οι ομάδες! Έτσι απο τις δύο πισίνες που έχει καθένα απο τα δύο κολυμβητήρια,είναι άκρως αδύνατο να παραχωρήθουν περισσότερες ώρες μια δυο λωρίδες για το κοινό .οι ανάγκες των ομάδων είναι επιτακτικές, εκπαιδεύουν τους πρωταθλήτες (που φέρνουν μετάλλια και μας κάνουν εθνικά υπερήφανους ) και δε μπορούν να μπλέκονται μέσα στα πόδια τους απλοί θνητοί.

Μια δικιά μου απορία: Ενοίκιο πληρώνουν για τη χρήση δημόσιων εγκαταστάσεων; Άλλοστε οι ομάδες δεν είναι κοινωφέλή ιδρύματα.

Τέλος πάντων.Είναι κοντά στο σπίτι μου,δε μπορώ να πληρώνω,δε μπορώ να τρέχω σε άλλους δήμους, θα βολευτώ με το δύωρο.Μπορώ να πάρω τα πράματα μου και να πάω;

Όχι βέβαια!Πρέπει πρώτα να βγάλεις πιστοποιητικά υγείας απο δερματολόγο και καρδιολόγο.Μη τους πεθάνεις στην πισίνα και τρέχουνε.Και μη κολλήσουν και τίποτα οι υπόλοιποι. Αν μάλιστα βρειτε και πως τα βγάζουν πείτε και σε εμένα. Οι γιατροί στην ασφάλεια μου (ΙΚΑ) δεν υπογράφουν πιστοποιητικά υγείας. Δεν ήθελα να πληρώσω ιδιώτη. Οπότε, αναγκαστικά, έψαξα τα νοσοκομεία που εκδίδουν και έκλεισα ραντεβού.Το νοσοκομείο για τον δερματολόγο είναι ένα,πας,βασανίζεσαι κανένα δύωρο και το παίρνεις. Για το καρδιολόγο όμως αλλάζει το νοσοκομείο που εκδίδει πιστοποιητικά με χρονοδιάγραμμα(παθαίνεις και μαθαίνεις).Ραντεβού; Μετά απο δύο μήνες.

Άστο καλύτερα.

Θα ψάξω την μπάλα μου και θα πάω για μπάσκετ.Τουλάχιστο έχει μερικά γηπεδάκια ελεύθερα. Αλλιώς στα σχολεία.Αν είσαι διατεθειμένος να πηδήξεις φράκτη.